blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG drexit
ČLÁNKY
VIDEÁ
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Novinky o všetkom možnom
Dr.Exit



Foxconn zvyšuje mzdy, zdražie elektronika?
pridal Dr.Exit 9.6. 2010 o 14:58



Obrovská spoločnosť Foxconn až doposiaľ ťažila z benevolentných zákonov platiacich na čínskom trhu, Svojim zamestnancom platili minimálnu mzdu. Avšak potom prišli samovraždy a hneď je všetko inak.

 

Zaujímavú dohru tu majú série samovrážd a to konkrétne pobočky v Shenzene. Pracuje tu 300 000 ľudí čo celkovo Foxconn zamestnáva 800 000 ľudí. Sú to naozaj obrovské čísla. Jedným z dôvodov prečo si to Foxconn mohol až doteraz dovoliť sú čínske zákony, keďže minimálna stanovená mzda, ktorú im aj vyplácali bola v prepočte okolo 100 EURO.

 

No avšak potom sa tu objavili tieto neštastné samovraždy a naozaj významné spoločnosti zo západu ako napríklad Apple, Dell a ďalšie, ktoré hardware odoberajú práve od nich začali na nich tlačiť, nech tento problém vyriešia.

 

A aj sa tak stalo. Prišlo k zvýšeniu miezd pracovníkov. Zaujímavé je to, že 17 percentné zvýšenie platov, ktoré bolo najvyššie dostali zamestnanci v Shenzene. Taktiež nadčasi budú dobrovoľné a priplatené. Avšak faktom je, že tieto peniaze musia niekde nabrať.

 

Analytici špekulujú nad tým, že by to mohlo mať za následok navýšenie cien pre koncových spotrebiteľov. Budeme si teda musieť za drahší výrobný proces priplatiť? Je to možné. Objavujú sa aj informácie, že Foxconn časť zamestnancov presunie do oblastí kde zostali mzdy pri starom.

 

Zdroj: www.stahuj.cz



Prístupov 3609
Kvalita článku
(100%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Mafia II Demo - porovnanie konzôl
[ 14.8.2010] (príspevkov 4)
Foxconn zvyšuje mzdy, zdražie elektronik...
[ 9.6.2010] (príspevkov 1)